Untitled design - 2022-10-21T172629.708

Wie is die Wiki Leak jongen nou eigenlijk?

Wiki Leaks is opgericht door een Australische journalist. De journalist heet Julian Paul Assange. Julian Paul Assange was niet alleen maar een journalist, maar ook een programmeur en een internetactivist. Julian Paul Assange is geboren op 3 juli 1971 in Townsville en is nu 51 jaar.

Wie is Julian Paul Assange?

Julian Paul Assange is geboren op 3 juli 1971 in Townsville en is de oprichter van Wiki Leaks. De website van Julian Paul Assange werd gelanceerd in 2006. Julian Paul Assange was de oprichter en directeur van Wiki Leaks. Sinds 2018 is Kristinn Hrafnsson de hoofdredacteur van Wiki Leaks. De journalist Julian Paul Assange is een journalist. Daarbij was hij een programmeur (hacken) en is een internetactivist.

Hoe is alles begonnen met Julian Paul Assange?

Julian Paul Assange is bekend door de films en boeken die over hem zijn verschenen en hij heeft Wiki Leaks opgericht. Julian Paul Assange ging niet regelmatig naar school. Julian hield van vissen, paardrijden en buiten spelen. Toen Julian Paul Assange 13 was kreeg die zijn eerste computer. Het was een passie van Julian en hij had talent ervoor. Binnen een paar jaar was die een hacker en een programmeur. Zijn schuilnaam was toen Mendax.

Het ging al die tijd goed totdat die de leeftijd van 20 jaar had bereikt. Hij werd gearresteerd voor het hacken. Julian Assange hoefde niet de gevangenis in maar er waren wel voorwaardes aan gebonden. Hij mocht niet meer de fout in gaan. Julian Paul Assange moest geld gaan verdienen. Hij werkte als consultant, journalist en als ondernemer. Toen Julian eind twintig was studeerde hij wiskunde en natuurkunde. In 2006 lanceerde journalist Julian Paul Assange de website Wiki Leaks.

Waarvoor werd de website Wiki Leaks gebruikt?

Julian Paul Assange richtte de klokkenluiders website op zodat gevoelige en geheime informatie naar buiten kon worden gebracht die normaal niet te zien zou krijgen. Het gaat vooral om overheidsgeheimen en andere documenten. Inmiddels kan iedereen de website bezoeken en documenten plaatsen. Dit gebeurt volledig anoniem.

Wiki Leaks, de website van Julian Paul Assange brengt informatie aan het licht die niet kunnen. Het is de bedoeling dat corruptie wordt voorkomen door het uitlekken van deze informatie. De informatie kan documenten zijn, maar ook filmpjes en foto’s kunnen geplaatst worden op Wiki Leaks. Degene die documenten, video’s en foto’s plaatst op Wiki Leaks is niet traceerbaar.